برج محله در بابلسر

برج محله در بابلسر

طراحی و اجرای انواع برج محله در بابلسر

صفحه اصلی > مقالات > برج محله در بابلسر
فهرست عناوین
درخواست مشاوره رایگان



برج محله در بابلسر پروژه در حال توسعه ای است که با طراحی منحصر به فرد خود، ساختار سنتی محله ها و روستاهای شمال ایران را در قالب یک برج مدرن بازآفرینی میکند. این پروژه برج محله در بخش (پروژه های آینده) و در زیر گروه ساختمان های با ( استفاده چند منظوره) موفق به کسب رتبه اول در جشنواره جهانی معماری شده است.
 

امتیازات برج محله بابلسر

 
جشنواره جهانی معماری یکی از معتبر ترین رویدادهای معماری در دنیاست که در طی روزهای اخیر مراسم نهایی تازه ترین دوره آن در سنگاپور برگزار شد و برندگان نهایی خود را اعلام کرد. در فهرست برندگان جشنواره جهانی سال 2024 یک طرح ایرانی نیز حضور دارد که مربوط به پروژه ساخت یک مرکز تجاری، مسکونی و تفریحی در ساحل بابلسر است.
 
این طرح برگزیده ویژگی های خاص بسیاری دارد که یکی از آنها این است که ستاختار سنتی محله ها و روستاهای شمال ایران را به شکل یک برج مدرن مجسم می سازد.

برج محله در بابلسر
 

معماری برج محله

 

ساختار کلی برج

 
برج 18 طبقه  دارد که در زیربنایی به مساحت حدود 22000 متر مربع است. زمین این پروژه حدود 4000 متر مربع است.
 

سازماندهی فضای برج محله

 
برج به سه بخش اصلی یا سه (محله عمودی) تقسیم شده که هر محله شامل واحد های مسکونی، فضاهای سبز، فضاهای تعامل اجتماعی، حیاط های باز و گذرگاه هایی با طراحی ارگانیک است. هر محله، دید متفاوتی به دریا یا شهر دارد و این باعث تنوع فضایی میشود.

برج محله در بابلسر
 

طراحی فضاهای عمومی برج

 
تراس های سبز، حیاط های باز، باغچه های اشتراکی و فضاهای اجتماعی در لابه لای طبقات قرار گرفته اند. این فضاها به گونه ای طراحی شده اند که ساکنان بدون نیاز به پایین آمدن از برج، بتوانند تعامل اجتماعی داشته باشند.
 

معماری بومی برج محله

 
فرم کلی برج مانند روستاهای پلکانی شمال ایران طراحی شده، با تراس هایی که شبیه به حیاط خانه های شمالی هستند. در نمای برج از مصالحی استفاده شده که به رنگ و بافت بناهای سنتی منطقه شباهت دارند.
 

طراحی نما برج محله

 
پروژه برج محله بر فضای عمومی تمرکز دارد و نظم زندگی محلی را در طراحی بلند مرتبه خود ترکیب کرده است. فضاهای عمومی و مسکونی برج در سه مرحله عمودی سازماندهی شده اند که هرکدام به سمت های مختلفی جهت دهی شده اند و چشم انداز های متنوعی از دریا و شهر را ارائه می دهند.
 
در هر محله، خانه ها، فروشگاه ها، مسیر ها و میدان ها به صورت پله ای و همراه با انحنا در ادامه شیب قرار گرفته اند و یک سلسله از سقف ها و حیاط ها را تشکیل می دهند که قلمرو عمومی پروژه را تعریف میکند.
 
یک سکوی دو طبقه در پایه برج، مانند پلی عمل میکند که شهر را به ساحل وصل میکند. این سکوی پیاده رو باعث ایجاد مسیری بین منطقه ساحلی و شهر میشود که از میان پروژه عبور میکند. این مسیر از هر دو طرف به داخل پروژه کشیده شده و تا بالای برج از طریق فضاهای عمومی ادامه می یابد.
 
 

اهداف طراحی برج محله بابلسر

 

بازآفرینی ساختار سنتی محله ها

 
در گذشته، زندگی در شمال ایران بر مبنای محله های کوچک، همبستگی اجتماعی، و ارتباط قوی میان ساکنان شکل گرفته بود. برج محله سعی دارد این مفهوم را در قالب معماری معاصر بازتعریف کند.
 

ترکیب فضاهای عمومی و خصوصی

 
به جای اینکه آپارتمان ها فقط واحد های خصوصی باشند، فضاهای نیمه خصوصی و عمومی متعددی بین طبقات طراحی شده تا حس محله و همسایگی تقویت شود.
 

اقلیم برج

 
طراحی برج به گونه ای است که با آب و هوای مرطوب و معتدل بابلسر هماهنگ باشد و تهویه طبیعی و نورگیری بهینه داشته باشد.





نظرات کاربران

ضمن قدردانی از انتخاب شما ، لطفا با ثبت نظر ما را در امر بهبود خدمات یاری فرمایید